1. Anonym oprettelse / Opret bruger

Det er en god idé at have guiden åben i et seperat vindue når dødsannoncen oprettes. Derved kan man nemt følge guiden mens den udfyldes og lanceres.

Det er muligt enten at oprette dødsannoncen anonymt eller først oprette en bruger og følgende oprette dødsannoncer. Hvis man ønsker at oprette den anonymt, skal man springe videre til punkt 2. Vælger man i stedet at oprette en bruger, vil man altid kunne se hvilke dødsannoncer man har oprettet. Når registreringer er gennemført, vises et vindue hvor man kan vælge at oprette en ny dødsannonce. Spring i dette tilfælde direkte videre til punkt 3.

Klik her for at oprette en bruger i et seperat vindue  Opret bruger

2. Opret dødsannoncen

Hvis dødsannoncen oprettes anonymt, trykkes blot på knappen "Opret dødsannonce". Ønsker man at koble dødsannoncen på sin bruger, skal man først logge ind og bagefter klikke på "Opret dødsannonce" under menuen "Dødsfald" eller på knappen i denne sektion. Følgende føres man videre til en ny dødsannonce eller til den sidste dødsannonce, man endnu ikke har godkendt.

Klik her for at oprette en dødsannonce i et seperat vindue  Opret dødsannonce

3. Vælg anogram

Hvis man ønsker et andet billede til dødsannoncen skal man blot klikke på det ønskede billede, og følgende vælge den ønskede størrelse.

Man kan også vælge at fjerne anogrammet helt ved at klikke i tjekboksen "Intet Anogram". Ønsker man alligevel at tilføje et anogram, skal man blot klikke på et billede igen.

4. Udfyld information

Dødsannoncen er preudfyldt med data til inspiration, så man nemt kan se hvordan annoncen tager sig ud hvis alt er udfyldt.

De obligatoriske felter er markeret med et "*" og skal udfyldes før man kan gemme. Nogle af felterne er ikke obligatoriske, og kan helt fjernes fra dødsannoncen hvis teksten slettes og der trykkes "Gem".

Eksemplet til dødsannoncen opdateres hver gang man forlader et felt, og når der trykkes "Gem". Dog er det først når man klikker "Gem", at den gemmes så man kan vende tilbage til den.

5. Få inspiration til fx mindetekst.

Det kan være svært at finde de helt rigtige sætninger til fx mindetekst og vers mm., og derfor kan det være en god idé at få lidt inspiration inden dødsannoncen lanceres.

Klik her for at få inspiration til dødsannoncen  Få inspiration

6. Godkendelse

Når alt er udfyldt, er det en god idé at kontrollere den for stavefejl. Følgende trykkes på "Gem og Godkend", og man bliver spurgt om man er helt sikker. Hvis man er sikker klikkes "Ja", og man føres videre til den endelige dødsannonce.

Dødsannoncen kan nu også ses af andre, og vil også findes i listen over nye dødsannoncer  Nye dødsannoncer

7. Videresend dødsannoncen

Man kan enten tage linket til den endelige dødsannonce fra browserens adressebar eller trykke på knappen "Vis link". Dette vil vise et link over dødsannoncen, som kan kopieres til fx. mail, Facebook, Twitter mm.

Dødsannonce eksempel

I sektionen nedenfor kan du se et fiktivt eksempel på en komplet dødsannonce, som den vil se ud efter denne guide er gennemført.

Man kan frit vælge tekster og anogram når man opretter dødsannoncen.
Anogram - Til dødsannoncen
Min højt elskede hustru, vores kære mor og farmor
Inger Jensen
Dato for fødsel - Sort stjerne 15. januar 1946 Dato for dødsfald - Sort kors 25. juni 2024
Er stille sovet ind Elsket og savnet
Så lukker vi dig i hjertet ind, og gemmer dig inderst inde. Her skal du fredfyldt bo i vor sind, som et kært og dyrebart minde
På familiens vegne
Begravelsen finder sted i Roskilde Domkirke den 25 oktober klokken 12.00. Mindesammenkomst efter jordfæstelsen.
I stedet for blomster kan man betænke Kræftens bekæmpelse på reg: 3001 konto: 0001155 mrk. Inger Jensen